НЕДЕЉА, 19. 11. 2023 - 08:40

Извор: TВ ХРАМ

Епископ Доситеј богослужио у цркви Светих апостола Петра и Павла на Топчидеру: За усвајање свих знања у овом свету је потребна вера (ФОТО/ВИДЕО)

За усвајање свих знања у овом свету потребна је вера. Ми до знања можемо доћи на начин позитиван, да имамо поверење, да имамо вере у оне који нас уче, а можемо и да сумњамо, а сумња је она вера коју Христос не похваљује, рекао је Епископ Доситеј у беседи, 19. новембра 2023. године.

ТВ Храм

У цркви Светих апостола Петра и Павла на Топчидеру, са благословом Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија, Његово Преосвештенство Епископ липљански г. Доситеј служио је свету архијерејску Литургију у Двадесет четврту недељу по Духовима, 19. новембра 2023. године, уз саслужење презвитера и ђакона Архиепископије београдско-карловачке и молитвеном присуству верног народа Божијег.

У надахнутој беседи, Преосвећени Епископ је рекао да је за усвајање свих знања у овом свету потребна вера. Ми до знања можемо доћи на начин позитиван, да имамо поверење, да имамо вере у оне који нас уче, а можемо и да сумњамо, а сумња је она вера коју Христос не похваљује.  Зашто кажем да је сумња исто вера - то је оно, верујем да није тако. Дакле, људи у сваком случају до знања долазе - верујем да је тако или верујем да није тако, па ако се потврди или не потврди то у шта верујемо, долазимо до знања.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести