НЕДЕЉА, 19. 11. 2023 - 08:35

Извор: ТВ ХРАМ

Епископ Петар богослужио у цркви Светог Александра Невског у Београду: Најлакши начин спасења је да не осуђујемо и да праштамо (ФОТО/ВИДЕО)

Ако опраштамо другима, без обзира што смо и ми грешни и пали, треба да се осмелимо и кажемо - Господе, опрости нама. То је пречица, то је кратки пут спасења, то је најлакши начин спасења - да не осуђујемо и да праштамо, рекао је Епископ Петар у беседи, 19. новембра 2023. године.

ТВ Храм

У Двадесет четврту недељу по Духовима, 19. новембра 2023. године, Његово Преосвештенство Епископ топлички г. Петар, викар Патријарха српског Порфирија, предстојао је на светом евхаристијском сабрању у цркви Светог Александра Невског у Београду.

Епископу Петру саслуживало је свештенство и ђаконство Архиепископије београдско-карловачке, у молитвеном присуству верног народа.

У поучној беседи, Преосвећени Епископ је рекао да оно што нам може дати смелост и храброст јесу речи Господње које чујемо и говоримо у молитви Оче наш - Као што и ми опраштамо дужницима својим, тако и Он нама да опрости. То је оно што нам даје смелост пред Господом. Ако опраштамо другима, без обзира што смо и ми грешни и пали, треба да се осмелимо и кажемо - Господе, опрости нама. То је пречица, то је кратки пут спасења, то је најлакши начин спасења - да не осуђујемо и да праштамо.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести