ЧЕТВРТАК, 2. 11. 2023 - 15:07

Извор: ТВ Храм

Патријарх Порфирије стигао у Јужну Америку (ФОТО)

Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије стигао је у Буенос Ајрес, у четвртак 2. новембра 2023. године. На аеродорму Патријарха Порфирија је дочекао Његово Преосвештенство Епископ буеносајрески и јужноцентрално-амерички г. Кирило са свештенством, монаштвом и верним народом.

ТВ Храм

У пратњи Његове Светости су Преосвећена господа епископи нишки Арсеније, далматински Никодим и ремезијански Стефан, као и др Владимир Рогановић, директор Управе за сарадњу са црквама и верским заједницама. 

ТВ Храм

***

Свечани чин доксологије поводом доласка првојерарха Српске Православне Цркве биће служен 2. новембра 2023. године у манастиру Светог Саве у Буенос Ајресу са почетком у 19 часова. Заједно са својим домаћином, Његовим Преосвештенством Епископом буеносајреским и јужно средњоамеричким г. Кирилом, Патријарх и чланови његове свештене пратње посетиће 4. новембра 2023. годоне и манастир Светог Николе у Маћагају, а круна Патријархове посете биће освећење храма Свете Тројице у Ресистенцији 5. новембра 2023. године. Планирано је да се Његова Светост Патријарх г. Порфирије сретне и разговара са највишим званичницима државе Аргенитне, градоначелницима и гувернерима провинција, Кардиналом Буенос Ајреса и представницима Амбасаде Републике Србије. 

Епархија буеносајреска и јужно-средњоамеричка Српске Православне Цркве основана је 2011. године. На епархијском трону налази се Преосвећени г. Кирило (Бојовић), чије седиште се налази у Саборном храму Рођења Пресвете Богородице у Буенос Ајресу. Епархија тренутно има парохије и мисије у Аргентини, Бразилу, Чилеу, Колумбији, Еквадору, Венецуели, Перуу, Никарагви, Костарики, Панами, Салвадору, Доминиканској Републици и Гватемали. 

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести