НЕДЕЉА, 15. 10. 2023 - 10:14

Извор: ТВ ХРАМ

Епископ Доситеј у цркви Светог оца Николаја у Остружници: Треба да се научимо да несебично волимо (ФОТО/ВИДЕО)

Ми треба да се научимо да несебично волимо, да волимо некористољубиво. Позива нас Господ на нешто што је надумно и некад нелогично и каже - Љубите непријатеље своје. То сусрећемо само у хришћанству, такав савет или заповест, да љубимо непријатеље своје, рекао је Епископ Доситеј у беседи, 15. октобра 2023. године.

ТВ Храм

У Деветнаесту недељу по Духовима, када молитвено прослављамо Светог свештеномученика Кипријана и Свету мученицу Јустину, 15. октобра 2023. године, Његово Преосвештенство Епископ липљански и војни г. Доситеј, началствовао је на светом евхаристијском сабрању у цркви Светог оца Николаја у Остружници.

Епископу Доситеју саслуживало је свештенство и ђаконство Архиепископије београдско-карловачке, у молитвеном присуству верног народа.

У поучној беседи, Преосвећени Епископ је рекао да на разне начине Господ Бог хоће нас да научи да љубимо једни друге и да љубимо Бога, а морамо почети од нас, од нашег односа једних према другима, да бисмо достигли до оне најузвишеније љубави према Богу. Закон Божији који је записан у нашим срцима, сви ми то добро знамо - Како хоћете да људи чине вама, тако чините и ви њима, или како не желимо да људи чине нама, да ни ми њима не чинимо тако. Ми треба да се научимо да несебично волимо, да волимо некористољубиво. Позива нас Господ на нешто што је надумно и некад нелогично и каже - Љубите непријатеље своје. То сусрећемо само у хришћанству, такав савет или заповест, да љубимо непријатеље своје.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести