НЕДЕЉА, 8. 10. 2023 - 09:30

Извор: ТВ ХРАМ

Епископ Доситеј у цркви Светих апостола Петра и Павла на Топчидеру: Покајање нас доводи до Христа (ФОТО/ВИДЕО)

Треба да се застидимо од својих грехова и тај осећај недостојности, који у нама изазива тај стид, води нас ка покајању, а покајање нас, у правом смислу, доводи до Христа и ми тако Њему дајемо простор да нас Он преобрази, да нас Он очисти, да нас Он украси, да нас Он обожи, рекао је Епископ Доситеј у беседи, 8. октобра 2023. године.

ТВ Храм

Са благословом Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија, Његово Преосвештенство Епископ липљански и војни г. Доситеј, викар Његове Светости, служиo je свету архијерејску Литургију у цркви Светих апостола Петра и Павла на Топчидеру, у Осамнаесту недељу по Духовима, када молитвено прослављамо Светог Сергија Радоњешког, 8. октобра 2023. године.

Епископу Доситеју саслуживало је свештенство и ђаконство Архиепископије београдско-карловачке, у молитвеном присуству верног народа Божијег.

Поучавајући сабране беседом, Преосвећени Епископ је рекао да је осећај недостојности свима нама  веома користан, да ми у сусретању са Господом доживимо тај осећај, да нисмо достојни Његове близине, Његове посете, Његове доброте, да се застидимо од својих грехова и тај осећај недостојности, који у нама изазива тај стид, води нас ка покајању, а покајање нас, у правом смислу, доводи до Христа и ми тако Њему дајемо простор да нас Он преобрази, да нас Он очисти, да нас Он украси, да нас Он обожи.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести