ЧЕТВРТАК, 5. 10. 2023 - 20:18

Извор: ТВ Храм

Свечано обележено 45 година архијерејске службе Епископа сремског г. Василија (ФОТО/ВИДЕО)

Вечерас је у Сремским Карловцима одржано вече посвећено Његовом Преосвештенству Епископу сремском г. Василију поводом јубилеја 45 година архијерејске службе.

ТВ Храм

У Саборној цркви Светог Николаја у Сремским Карловцима поводом доласка Његове Светости Патријарха српског  г. Порфирија служена је доксологија.

Патријарх српски се пристунима обратио пригодном беседом у којој је истакао да су оно што очи виде и што уши могу чути најбољи могући показатељи онога што је Епископ Василије заједно са својим свештеницима и својим народом до сада учинио у сремској Епархији. "И споља и изнутра.  Споља, хвала Богу, обновио је не само оно што је било оштећено, него потпуно порушено, тамо где је сваки траг био затрт, да је постојао знак православне Цркве и сазидао бројне храмове широм сремске Епархије", истакао је Патријарх српски г. Порфирије.

Епископ сремски Василије захвалио се свим присутнима, посебно Његовој Светости, али и сваком човеку у Епархији на љубави којом је окружен у Срему, те нагласио да ништа не би могао урадити да није било велике подршке народа и бројних ктитора и донатора који су несебично помагали обнову у Епархији сремској.

Потом је одржана свечана академија на којој је приказан филм о животу  Епископа Василија у продукцији ТВ Храм "Бог нам даде силе љубави, истине и чистоте".

Богати културно-музички програм надахнуто је отворио и захвалио се Епископу сремском за све урађено председник Покрајинске владе Игор Мировић.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести