ПЕТАК, 22. 9. 2023 - 13:32

Извор: TВ Храм

Патријарх Порфирије угостио малишане из Вуковарско-сремске жупаније у Храму Светог Саве (ФОТО/ВИДЕО)

Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије дочекао је данас 22. септембра 120 предшколаца из четири вртића из Вуковара и околних места из Вуковарско-сремске жупаније, у Храму Светог Саве на Врачару.

ТВ Храм

Пожелевши им добродошлицу у Београд, Његова Светост је изјавио да је пресрећан што су дошли у Храм Светог Саве.

"Радосни смо када било ко дође у Храм Светог Саве, али када ви долазите онда нашој радости нема краја. Храм Светог Саве је и сазидан да сви људи из читавога света могу да дођу у њега и да се моле Богу, за себе, за своје пријатеље, браћу и сестре, за маме и тате, родитељи за своју децу, али посебно је зидан Храм Светог Саве да долазе православни хришћани у њега и да се православни хришћани моле за добро своје и свих људи. А међу православним хришћанима нарочито да долазе православна деца, јер овај Храм је Храм Светога Саве, а Свети Сава је најближи светитељ нама православним Србима, а поготово православној деци. И поготово деци православним Србима, зато што је и сам Свети Сава заволео Бога и молио се Њему, још када је био дете и као дете је напустио и царски двор, и угодан живот и отишао да буде монах у Свету гору. Зато се и Свети Сава највише радује када овде у Храм долазе деца православни Српчићи да се моле, да буду добри, као што се и ви сигурно молите Богу, али и светом Сави да вам Он помогне да будете добри, да волите своје родитеље, са се онда молите и за родитеље, за браћу, сестре, рођаке, комшије, а онда и за све људе", поручио је Његова Светост.

Након посете Храму Светог Саве, Патријарх српски г. Порфирије угостио је децу на ручку у парохијском дому Храма Светог Саве. Предшколци ће потом прошетати Калемегданом и посетити
Београдски зоолошки врт.

Ово је 12-та посета деце из Вуковарско-сремске жупаније Београду у протеклих годину дана. Посебно изненађење било је појављивање чланова Удружења „Бели орлови“, који су децу дочекали на улазу у Храм обучени као средњовековни витезови.

Данас наша Света Црква прославља Свете мученице Минодора, Митродора и Нимфодора, СветуПулхерију царицу, Светог Аполоса, Лукија и Климента и Свете три жене.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести