УТОРАК, 19. 9. 2023 - 10:27

Извор: ТВ Храм

Света Tајна Jелеосвећења у београдском Саборном храму

Његово Преосвештенство Епископ топлички господин Петар служио је у навечерје празника Чуда Светог архангела Михаил 18. септембра Свету Tајну Jeлеосвећења у Саборном храму у Београду.

ТВ Храм

Преосвећеном Епископу Петру саслуживала су Преосвећена господа епископи: хвостански Алексеј и јегарски Нектарије, свештенство Архиепископије београдско-карловачке у молитвеном присуству верног народа.

"Чули смо у Светом Апостолу како се каже ако има ко болестан међу вама позовите свештенике и они над њим нека прочитају молитву и нека помажу уљем и та молитва да jе исцељење. У нашем народу се каже да се ова Света Тајна служи за исцељење болести али и за опроштај заборављених грехова. Није то чудно што је наш народ то тако повезао и што је остало у предању Наше Цркве јер и Господ када су му прилазили да их исцели Он каже идите, опроштени су вам греси, идите и не грешите више. Он је први тај који је грех и болест повезивао, зато што наша основна и главна болест јесте зато што смо смртни и исто тако зато што смо грешни", поручио је Епископ Петар.

ТВ Храм

Повезане вести

Вести