НЕДЕЉА, 17. 9. 2023 - 16:42

Извор: Епархија тимочка

Дечија недеља у Зајечару (ФОТО)

У оквиру VIII Фестивала хришћанске културе традиционално се прославља Дечја недеља. У Саборном храму Рођења Пресвете Богородице у Зајечару служена је света архијерејска Литургија и молебан за почетак школске године, којом је началствовао Његово Преосвештенство Епископ тимочком г. Иларион, уз саслужење викара Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија, Његовог Преосвештенства Епископа новобрдског г. Илариона и свештенства Епархије тимочке.

Eпархија тимочка

После прочитаног Јеванђеља, обраћајући се најмлађима, Епископ новобрдски Иларион је рекао да  пре свега треба да уче у школи да воле, и да воле и родитеље код куће и учитеље и наставнике и да их поштују, јер они отварају ваше биће и ваше могућности. Треба да се волите и међусобно, битно је да будете добри другари.

После молебана, на крају Литургије беседио је Епископ тимочки г. Иларион, који је поздравио све присутне као и Његово Преосвештенство Епископа британско-скандинавског г. Доситеја који је својим молитвеним присуством увеличао литургијско славље.

Eпархија тимочка
Eпархија тимочка
Eпархија тимочка
Eпархија тимочка
Eпархија тимочка
Eпархија тимочка
Eпархија тимочка

Повезане вести

Вести