НЕДЕЉА, 27. 8. 2023 - 09:50

Извор: ТВ ХРАМ

Епископ Иларион у цркви Свете Тројице у Заклопачи: На Литургији славимо живот који нам је Бог дао (ФОТО/ВИДЕО)

Дошли смо овде да заблагодаримо Богу, да славимо Бога, да прослављамо Бога, да славимо живот који нам је Он дао и да сведочимо Јеванђеље, зато што смо примили Јеванђеље. Јеванђеље значи добра вест, блага вест. Има једно једино Јеванђеље, једна једина вест која може човека да утеши, а то је вест да је смрт побеђена, односно да је Господ Христос васкрсао, рекао је Епископ Иларион у беседи, у недељу 27. августа 2023. године.

ТВ Храм

У Дванаесту недељу по Духовима, 27. августа 2023. године, Његово Преосвештенство Епископ новобрдски г. Иларион, викарни Епископ Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија, предстојао је на светом евхаристијском сабрању у цркви Свете Тројице у Заклопачи.


Епископу Илариону саслуживало је свештенство и ђаконство Архиепископије београдско-карловачке, у молитвеном присуству верног народа.


У поучној беседи, Епископ новобрдски је рекао да смо дошли овде да заблагодаримо Богу, да славимо Бога, да прослављамо Бога, да славимо живот који нам је Он дао и да сведочимо Јеванђеље, зато што смо примили Јеванђеље. Јеванђеље значи добра вест, блага вест. Има једно једино Јеванђеље, једна једина вест која може човека да утеши, а то је вест да је смрт побеђена, односно да је Господ Христос васкрсао, а у Господу Христу је човек васкрсао, устао из мртвих. Мука свих мука јесте тај гроб који нас очекује, који нас полако усисава у ту неку тајну непостојања, небића, у тај мрак, али, десила се чудесна тајна преображаја, Божијим додиром, Божијим присуством да је гроб засијао, да је живот засијао из гроба. И зато, ево нас овде. То је основна истина због које се сабирамо.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести