НЕДЕЉА, 20. 8. 2023 - 08:39

Извор: ТВ ХРАМ

Епископ Нектарије у цркви Свете Тројице у Кумодражу: Наш однос са ближњима одређује наш однос са Богом (ФОТО/ВИДЕО)

Наш однос са ближњима одређује наш однос са Богом, јер ако ми са нашим ближњима немамо добар однос, не праштамо, нисмо у љубави, онда не можемо имати ни добар однос са Господом нашим. Ова порука нека свима вама буде на спасење, да разумете једни друге. Јуче смо прославили Преображење Господње, које нас подсећа на наш циљ, а то је да се преображавамо покајањем, врлинама, да будемо светлост у овом свету, рекао је Епископ Нектарије у беседи, у недељу 20. августа 2023. године.

ТВ Храм

Са благословом Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија, Његово Преосвештенство Епископ јегарски г. Нектарије, викар Његове Светости, началствовао је на светом евхаристијском сабрању у цркви Свете Тројице у Кумодражу, у Једанаесту недељу по Духовима, 20. августа 2023. године.

Епископу Нектарију саслуживали су презвитери и ђакони Архиепископије београдско-карловачке, у молитвеном присуству многобројног верног народа.

Поучавајући сабране беседом, Преосвећени Епископ је рекао да је порука данашње приче из Светог Јеванђеља, да наш однос са ближњима одређује наш однос са Богом, јер ако ми са нашим ближњима немамо добар однос, не праштамо, нисмо у љубави, онда не можемо имати ни добар однос са Господом нашим. Ова порука нека свима вама буде на спасење, да разумете једни друге. Јуче смо прославили Преображење Господње, које нас подсећа на наш циљ, а то је да се преображавамо покајањем, врлинама, да будемо светлост у овом свету. Ми нажалост, често смо пријемчиви за све страсти, за све грехове, али Господ је наш милостив и прашта нам и даје нам могућност да се покајемо и да се вратимо, како каже у Јеванђељу Његовом, у наручје Господара свога.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм,
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести