НЕДЕЉА, 20. 8. 2023 - 08:38

Извор: ТВ ХРАМ

Епископ Алексеј у цркви Свете Петке у Рушњу: Праштајмо својим ближњима (ФОТО/ВИДЕО)

Није све овде, није сва наша брига овде, треба да узрастамо за духовну отаџбину. То је оно о чему треба да размишљамо. Када будемо тако размишљали, наш однос према Господу биће другачији, онакав какав треба да буде, да стално живимо у покајању, да стално тражимо опроштај од Господа и да стално праштамо својим ближњима. Ако тако будемо живели ми ћемо наследити живот вечни и Господ ће бити задовољан нама, рекао је Епископ Алексеј у беседи, у недељу 20. августа 2023. године.

ТВ Храм

У Једанаесту недељу по Духовима, 20. августа 2023. године, Његово Преосвештенство Епископ хвостански г. Алексеј, викар Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија, служио је свету архијерејску Литургију у цркви Свете Петке у Рушњу, уз саслужење свештенства и ђаконства Архиепископије београдско-карловачке и молитвеном присуству верног народа Божијег.

Обраћајући се сабранима беседом, Епископ хвостански је рекао да смо у данашњем Јеванђељу чули причу о разрачунавању и опраштању. Ми Богу стално дугујемо и Он нама стално прашта. Нема тог новца који би могао да откупи наш грех и то свакодневни, па опет, кад се обратимо Богу са покајањем, Он нам милостиво прашта. И то сваки дан, сваки час. Да ли ми праштамо својим ближњима? Ту треба да се суочимо. Највећи дар од Господа је живот, па смо незахвални. И тај живот треба да вратимо Господу, да се настави. Ми треба да наставимо овај живот после овог живота на земљи. Није све овде, није сва наша брига овде, него да узрастамо за духовну отаџбину. То је оно о чему треба да размишљамо. Када будемо тако размишљали, наш однос према Господу биће другачији, онакав какав треба да буде, да стално живимо у покајању, да стално тражимо опроштај од Господа и да стално праштамо својим ближњима. Ако тако будемо живели ми ћемо наследити живот вечни и Господ ће бити задовољан нама.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести