ЧЕТВРТАК, 29. 6. 2023 - 13:30

Извор: ТВ Храм

Члан мисије "Аполо 11" Давид Вујић у храму Светог Саве (ФОТО)

У  четвртак 29. јуна у храму Светог Саве узнесене су молитве благодарности Господу, Давида и Џинџер Вујић, који представљају пример посвећености православној вери и светосављу на америчком континенту, а брачну заједницу су склопили на данашњи дан 29. јуна, пре 40 година.

ТВ Храм

Свештенство храма на челу са оцем Драганом Шовљанским и протођаконом Младеном Ковачевићем, хоровима храма Светог Саве и хоровима из дијаспоре, уприличили су свечан дочек Давиду и Џинџер Вујић, који су са сузама са очима одговорили на топлом пријему и указаној прилици да се поклоне Светом Сави и узнесу молитве Господу. 

Давид Вујић српског је порекла и последњи је живи члан "српске седморке" која је учествовала у свемирској мисији Аполо, борави у Србији поводом обележавања 80 година културе сећања на Николу Теслу. Господин Давид је председник емеритус Теслине научне фондације из Филаделфије.

Важно је споменути да је његова супруга Џинџер потомак Едит Болинг Вилсон, супруге Вудроа Вилсона, који је наредио још давне 1918. године да српска застава буде прва инострана застава која ће се виорити на Белој Кући.

Молитви благодарности присуствовале су угледне званице из културног и јавног живота.

Интервју са Давидом Вујићем и његовом супругом, као и опширније о њиховој посети ускоро можете погледати на нашем програму. 

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести