ПЕТАК, 16. 6. 2023 - 15:42

Извор: ТВ Храм

Акција Верског Добротворног Старатељства „Нахранимо гладне“ у Крипти Храма Светог Саве

Његово Преосвештенство Епископ топлички господин Петар, викарни Епископ Његове Светости отворио је у петак, 16. јуна, у крипти Храма Светог Саве на Врачару конференцију за медије добровољне организације Верског Добротворног Старатељства чији је уједно и координатор. Конференцији су присуствовали и презвитер Владимир Марковић генерални секретар ВДС-а, презвитер Бранислав Јоцић, координатор активности Помоћ породици, глумац Виктор Савић, као и уметнице Александра Радовић и Лена Ковачевић.

ТВ Храм

Овом приликом промовисан је рад Верског Добрботворног Старатељства с посебним нагласком на акцију Нахрани гладног.

ТВ Храм

Верско Добротворно старатељство је добровољна организација Архиепископије београдско-карловачке чија је основна сврха спровођење различитих хуманитарних активности у циљу пружања помоћи свима којима је то потребно. Од активности посебно се издвајају: Црквени Дом здравља, Црквена кухиња, Помоћ породици, Милосрдне посете, Правно саветовалиште и Пастирски центар.

Више информација можете наћи на сајту www.starateljstvo.rs

ТВ Храм

Говорити о љубави према Богу немогуће је, а да она не укључује љубав према човеку. Особито, онима који су потребити, угрожени, заборављени. Добро дело је најснажнија проповед. Верујемо да на овај начин шаљем светлост и радосну вест о делима љубави, а што нам је данас преко потребно исцељујуће и надахнујуће. Патријарх Порфирије је од првих дана службе првојерарха истицао да му је један од приоритета посвећивање човекољубивом мисионарском раду. Није познато да је Његова Светост Патријарх српски господин Порфирије своју професорску плату искључиво деценијама давао за помоћ болесним, сиромашним или за стипендије даровитим студентима. Није никада питао које су вере или из ког су народа. И нама као његовим сарадницима на овом делу највећи је подстицај и подршка – рекао је Његово Преосвештенство Епископ топлички господин Петар, викар Патријарха српског и координатор ВДС-а.

ТВ Храм
ТВ Храм

Прикључио сам се сада Верском добротворном старатељству. Препознао сам да је то добра хуманитарна организација којој треба допринети. Ово је организација која ради велике ствари, али испод медијског радара. Желим да допринесем да се чује за активности којима се ВДС бави и поред тога да се у том заједништву и сабрању понуди помоћ најугроженијима – истакао је глумац Виктор Савић.

ТВ Храм

Хвала Богу да постоји ВДС и људи и иницијатива која је покренута још 2009. године, а која својим деловањем по мом мишљењу представља један од најважнијих стубова наше земље. Хвала драгом Оцу Влади Марковићу који нас је годинама инспирисао да и сами будемо бољи и дамо оно што од себе можемо, пре свега наше срце и наше време. Надам се да ћу у будућности моћи да будем више укључена у активности ВДС-а, јер је то оно на шта нас Бог позива, сигурна сам, да имамо срца и слуха једни за друге – рекла је уметница Лена Ковачевић.

ТВ Храм

Драго ми је што сам део данашњег сабрања и да имам прилику да дам свој допринос овако дивној добротворној организацији. Ово је прилика која се не треба пропустити, зато што свако може да издвоји двеста динара и пошаље поруку са садржајем 200 на 2844 – рекла је уметница Александра Радовић.

Повезане вести

Вести