ЧЕТВРТАК, 8. 6. 2023 - 10:09

Извор: TВ Храм

Епископ Иларион у Вазнесењској цркви: Света Литургија је загрљaj са Богом (ФОТО(ВИДЕО)

"Бог нас је сабрао овде да се заједно помолимо, да бисмо добили утеху и радост од Бога. Ја сам био недавно у посети вашој школи из које долазите, и ту сам у разговору са децом много тога научио зато што некада сам Бог говори преко оних који једноставно размишљају, једноставно говоре", рекао је Епископ Иларион у литургијској беседи, 08. јуна 2023. године.

ТВ Храм

Његово Преосвештенство Епископ новобрдски г. Иларион, викарни Епископ Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија, началствовао је данас 8. јуна на светом евхаристијском сабрању у Вазесењској цркви у Београду.

Епископу Илариону саслуживало је свештенство Архиепископије београдско-карловачке у молитвеном присуству верног народа међу којима су били ученици, родитељи и наставници Основне школе "Владисла Рибникар" из Београда.

У својој поучној беседи Епископ Иларион је истакао да сам Бог Господ Христос каже да сви треба да будемо као деца.

"Не значи да треба да будемо памећу као деца, ви треба да се трудите, да учите и да одрастете, али требамо да будемо једноставни у срцу. То се каже да опростимо једни другима. Односно то значи да наши односи буду једноставни, прости, да не будемо компликовани и када су људи на такав начин једноставни а сам Бог је једноставан, он је изнад сваког разумевања али је једноставан, али Он нас једноставно воли. И Његов Син је дошао на овај свет да би живео са људима и говорио им приче, и лечио људе и тешио да би показао само колико нас воли. То је најбитнија истина. Пре свега треба да знате да нас све Бог воли и цео свет је створен из љубави, и да је добро и љубав јача од свакога зла. И добро је већ почело да побеђује али победа добра ће тек да наступи на крају."

"Једна ствар која је битна а коју сам чуо у разговору са вама у школи јесте да је једно дете рекло нам треба мир. То нам треба свакако и треба да будемо заједно то је исто нешто што сам чуо. Увек је боље кад смо заједно, љубав тера човека да буде са другим човеком. И једна од лепших речи које сам тада чуо јесте да нам треба заграљај. Човек је створен да би се загрлио са другима, и да би кроз тај загрљај осетио љубав и заједницу са другима. А ова молитва где смо сада, света Литургија она је загрљaj са Богом. Зато је битно да долазимо на свету службу и да ту осетимо ту врсту љубави и загрљаја са Богом. А битно је и да разговарамо са Богом", поручио је Епископ Иларион.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести