ПОНЕДЕЉАК, 5. 6. 2023 - 12:45

Извор: TВ Храм

Eпископ Алексеј служио свету архијерејску Литургију у цркви Свете Тројице: Небо се више радује једном покајаном него деведесетдеветорици праведника (ФОТО/ВИДЕО)

Његово Преосвештенство Епископ хвостански г. Алексеј, викар Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија, служио је на Духовски понедељак 5. јуна 2023.  свету архијерејску Литургију у цркви Свете Тројице у Београду.

ТВ Храм

Eпископу Алексеју је саслуживало свештентво Архиепископије београдско-карловачке у молитвеном присуству верног народа.


Eпископ Алексеј је у својој поучној беседи подсетио да смо данас чули  Јеванђеље које говори о томе какав треба да буде однос наш једних према другима.

"Тешко оном ко презре једног од ових малих, боље би му било да се није ни родио, јер каже анђели његови једнако стоје пред Творцем. Затим срећемо се како и на који начин треба опомињати. Каже, ако ти сагреши брат твој покарај га насамо, ако те не послуша пред сведоцима, ако те онда не послуша пред црквом, пред сабором, и онда ако те не послуша да ти буде као безбожник. Али дивно је, на почетку каже ако те послуша добио си брата свога. И треће да се Небо више радује једном покајаном, односно изгубљеном па нађеном него деведесетдеветорици праведника. То су све савети који смо чули данас у Духу светоме", поручио је Епископ Алексеј.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести