НЕДЕЉА, 30. 4. 2023 - 12:32

Извор: ТВ ХРАМ

Епископ Петар у храму Покрова Пресвете Богородице у Београду: Бог нам се открива када Га волимо (ФОТО/ВИДЕО)

Наша вера је увек вера наде, вера окренута у будућност. Јелинска филозофија и друге филозофије и науке враћају се у прошлост тражећи тамо истину и смисао, а ми знамо да је испуњење и смисао у будућности, тамо нас чека Господ. И сваки дан је нова прилика и дан у коме треба да чекамо изненађење, јер Он јесте Бог изненађења, Бог који долази и раскида законе природе, који улази кроз границу историје из вечности и открива се нама. Открива нам се само када Га волимо, када Га желимо. Љубав и слобода је простор где се Господ појављује, рекао је Епископ Петар у литургијској беседи, у недељу 30. априла 2023. године.

ТВ Храм

Његово Преосвештенство Епископ топлички г. Петар, са благословом Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија, предстојао је на светом евхаристијском сабрању у храму Покрова Пресвете Богородице, у недељу Мироносица, 30. априла 2023. године.

Епископу Петру саслуживало је свештенство и ђаконство Архиепископије београдско-карловачке, у молитвеном присуству многобројног верног народа.

У поучној беседи, Преосвећени Епископ је рекао да је наша вера - вера изненађења. Бог није неко ко се подразумева. Бог је натприродан, Он долази и зато је наша вера увек вера наде, вера окренута у будућност. Јелинска филозофија и друге филозофије и науке враћају се у прошлост тражећи тамо истину и смисао, а ми знамо да је испуњење и смисао у будућности, тамо нас чека Господ. И сваки дан је нова прилика и дан у коме треба да чекамо изненађење, јер Он јесте Бог изненађења, Бог који долази и раскида законе природе, који улази кроз границу историје из вечности и открива се нама. Открива нам се само када Га волимо, када Га желимо. Љубав и слобода је простор где се Господ појављује.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести