СРЕДА, 26. 4. 2023 - 10:36

Извор: ТВ ХРАМ

Патријарх Порфирије потписао уговор о додељивању стипендија за студенте високo теолошких установа (ФОТО/ВИДЕО)

У среду 26. априла 2023. године у Палати ,,Србија“ у Београду свечано је потписан уговор за стипендирање студената високотеолошких установа. Уговор су потписали Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије, као и поглавари других верских заједница, са директором Управе за сарадњу са Црквама и верским заједницама Републике Србије др Владимиром Рогановићем.

ТВ Храм

Програм је отворио директор Управе за сарадњу са црквама и верским заједницама др Владимир Рогановић, затим се присутнима обратио Патријарх српски г. Порфирије, као и муфтија Исламске заједнице у Србији, еф. Мевлуд Дудић и надбискуп београдски и метрополит Ладислав Немет.

Потписивању уговора присуствовали су и Преосвећена господа Епископи бачки Иринеј и новобрдски Иларион, викар Патријарха српског, високи представници Цркава и верских заједница, као и бројни стипендисти високотеолошких установа.

Након обраћања верских поглавара уследило је потписивање уговора о додељивању стипендија за студенте високих теолошких установа.

У наставку одржан је округли сто на тему ,,Верско образовање у 21. веку – перспектива и усклађеност са образовањем у Републици Србији“.

Одржане су и панел дискусије за студенте ,,Верски живот, образовање и комуникација на друштвеним мрежама“ и ,,Верско образовање и каријера будућих теолога“.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести