НЕДЕЉА, 26. 3. 2023 - 09:51

Извор: ТВ ХРАМ

Света архијерејска Литургија у храму Светог Георгија у Лештанима - Епископ Алексеј: Христос је једини лек бесмртности (ФОТО/ВИДЕО)

Молитва није читање, молитва је разговор са Господом. Наша брига је да одржавамо тело и да одржавамо душу. Душу молитвом, а тело храном. Душу и тело треба да одржимо светим причешћем, сједињењем са Богом живим, да се тако чувамо од трулежности, јер ћемо иструлити ако немамо Христа у себи, који је једини лек бесмртности, рекао је Епископ Алексеј у литургијској беседи, у недељу 26. марта 2023. године.

ТВ Храм

У четврту недељу Великог поста - Средопосну, 26. марта 2023. године, Његово Преосвештенство Епископ хвостански г. Алексеј, викарни Епископ Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија служио је свету архијерејску Литургију у храму Светог Георгија у Лештанима.

Епископу Алексеју саслуживали су презвитери и ђакони Архиепископије београдско-карловачке, у молитвеном присуству верног народа Божијег.

У поучној беседи, Преосвећени Епископ је рекао да смо у времену Великог поста и да је то време велике молитве. У таквом смо времену да можемо да одагнамо од себе духа и немог и глувог и да чујемо реч Божију. Глув демон не дозвољава да чујемо реч Божију, а неми да не славимо Господа. Време је да се суочимо са тим проблемом и са тим духом који не може другачије да се истера него постом и молитвом. То нам указује да морамо озбиљно да се поставимо у ове велике дане Великог поста, да се озбиљно поставимо и према посту и према молитви, да видимо да ли озбиљно то чинимо, да ли се молимо озбиљно, да ли постимо озбиљно или говоримо о некој нутриционистичкој дијети или нешто прочитамо.

Често кажемо за молитву - идем да прочитам, прочитао сам. Молитва није читање, молитва је да разговарамо са Господом. И зато, ако будемо разговарали и правилно постили неми дух одступиће од нас. Наша брига је да одржавамо тело и да одржавамо душу. Душу молитвом, а тело храном. Душу и тело треба да одржимо светим причешћем, сједињењем са Богом живим, да се тако чувамо од трулежности, јер ћемо иструлити ако немамо Христа у себи, који је једини лек бесмртности, нагласио је Епископ Алексеј.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести