ПЕТАК, 24. 3. 2023 - 09:51

Извор: TВ Храм

Епископ Петар у цркви Успења Пресвете Богородице: Црква је наша лађа спасења (ФОТО/ВИДЕО)

"Црква је наша лађа спасења, и негде кажу треба да будемо толико добри само да нас не избаце са ње. Јер нисмо ми драга браћо и сестре неки моћници слини велики, али Бог је нама малима припремио спасење и зато да не остављамо нашу барку спасења. То је Црква", рекао је Епископ Петар у беседи у цркви Успења Пресвете Богородице, 24. марта 2023. године.

ТВ Храм

У цркви Успења Пресвете Богородице у Умчарима, Његово Преосвештенство Епископ топлички г. Петар, викар Патријарха српског, служио је Литургију Пређеосвећених дарова, у петак четврте недеље Часног поста, 24. марта 2023. године.

Епископу Петру саслуживало је свештенство и ђаконство Архиепископије београдско-карловачке, у молитвеном присуству верног народа Божијег.

У поучној беседи, Преосвећени Епископ је рекао да смо чули  старозаветно читање које се на овим пређеосвећеним службама и вечерњима чита у отку Часнога поста, па смо се подсетили и праведнога Ноја који је кога је Бог спасао тог страшног потопа и дао му заповест да изгради барку у којој је спасао своју породицу и тадашњи живи свет. Свети оци су касније управо барку и брод узимали као симбол Цркве.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести