ПЕТАК, 24. 3. 2023 - 09:39

Извор: ТВ Храм

Епископ Алексеј у храму Светог мученика Трифуна: Покајањем да зацелимо душу (ФОТО/ВИДЕО)

"Најважније је да се зацеле ране, и у те зацељене ране да се усели Господ Исус Христос, а причешћем то чинимо. И тако ћемо доћи до реке бесмртности", рекао је Епископ Алексеј у беседи у храму Светог мученика Трифуна у Малом Мокром Лугу, 24 марта 2023. године.

ТВ Храм

Са благословом Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија, Његово Преосвештенство Епископ хвостански г. Алексеј служио је у храму Светог мученика Трифуна у Малом Мокром Лугу , у петак четврте недеље Часног поста, 24. марта 2023. године Литургију Пређеосвећених дарова.

Епископу Алексеју саслуживало је  свештенство и ђаконство Архиепископије београдско-карловачке, у молитвеном присуству  верног народа.

У надахнутој беседи, Преосвећени Епископ је рекао да је данас  Господ у нама. Да треба да се радујемо Господу што живи у земљи покајања. У време кад треба да се трудимо од зла да одвојимо добро, и да се Господ усели у наше душе, јер покајање је то, да се зацелe наше душе, које су се разјединиле, у које је веком ушла шизофренија и зато је покајање важно. Најважније је да се зацеле ране, и у те зацељене ране да се усели Господ Исус Христос, а причешћем то чинимо. И тако ћемо доћи до реке бесмртности, на други начин не можемо апсолутно никако, без обзира колико пазили да ли је нека храна здрава, од које се хране дуже живи. У сваком случају крај долази, а са овог лека бесмртности који ми користимо крај нас доводи у бескрај, у Царство Божије, Царство где нема ни бола, ни туге, ни зла.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести