ПЕТАК, 17. 3. 2023 - 11:16

Извор: ТВ ХРАМ

Епископ Петар у цркви Светих Апостола Петра и Павла у Врчину: Сваки подвиг има смисао једино ако је подвиг љубави (ФОТО/ВИДЕО)

Пост је управо позив Божији да на тај начин ми пројавимо љубав према Њему. Први и основни разлог је да нас Бог позива кроз уста Цркве да ми одговоримо на Његов позив и уђемо у заједницу са Њим. Господ нам даје утеху, даје нам снагу, весели срце наше, помаже нам да истрајемо у подвигу љубави према Њему, а сваки подвиг има смисао једино ако је подвиг љубави, рекао је Епископ Петар у беседи у цркви Светих Апостола Петра и Павла, 17. марта 2023. године.

ТВ Храм

У цркви Светих Апостола Петра и Павла у Врчину, Његово Преосвештенство Епископ топлички г. Петар, викар Патријарха српског, служио је Литургију Пређеосвећених дарова, у петак треће недеље Часног поста, 17. марта 2023. године.

Епископу Петру саслуживало је свештенство и ђаконство Архиепископије београдско-карловачке, у молитвеном присуству верног народа Божијег.

У поучној беседи, Преосвећени Епископ је рекао да је пост управо позив Божији да на тај начин ми пројавимо љубав према Њему. Први и основни разлог је да нас Бог позива кроз уста Цркве да ми одговоримо на Његов позив и уђемо у заједницу са Њим. У ове дане, иако не служимо пуну Литургију, Црква нам даје могућност да служимо Пређеосвећену Литургију. Ми се причешћујемо и Господ нам каже - Ја сам са вама. Даје нам утеху, даје нам снагу, весели срце наше, помаже нам да истрајемо у подвигу љубави према Њему, а сваки подвиг има смисао једино ако је подвиг љубави.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
TV Hram
TV Hram
TV Hram
TV Hram

Повезане вести

Вести