ЧЕТВРТАК, 16. 3. 2023 - 17:18

Извор: ТВ ХРАМ

Духовна трибина "О молитви" одржана у Дому културе у Грачаници (ФОТО)

У уторак, 14. марта 2023. године у Дому културе у Грачаници одржана је духовна трибина „О молитви“. Духовну трибину су организовали Епархија рашко-призренска и Дом културе "Грачаница", а о молитви је говорио Његово Преосвештенство Епископ рашко-призренски и косовско-метохијски г. Теодосије.

ТВ Храм

Говорећи о молитви Преосвећени Епископ је између осталог рекао да је "молитва  уздизање нашег ума и нашег срца ка Богу", као и да је "молитва мати свих врлина и уз пост штити од непријатеља".

-Важно је да када се молимо Господу да то чинимо скрушено у смирењу и покајању – рекао је Епископ Теодосије подсећајући на јеванђељску причу "О митару и фарисеју,".

-Црква нас учи да не изговарамо много празних речи већ да молитва буде сабрана и да треба са мало речи, из дна душе уздахнути и рећи ,Господи помилуј или у опасности Господе помози.

-Кад се молимо најбоље да се наш ум веже за речи молитве и да у молитви увек тражимо да буде воља Божја...

Епископ Теодосије је појаснио какве су прозбене молитве, шта су славословља, какав је значај молитве на Светој Литургији, шта тражимо у молитви Оче наш и каква је то молитва Светог Јефрема Сирина која се чита у Васкршњем посту.

Цело предавање Преосвећеног Епископа Теодосија погледајте на програму Телевизије Храм у четвртак, 16. марта у 19.00 часова.

ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести