СРЕДА, 15. 3. 2023 - 12:33

Извор: TВ Храм

Епископ Иларион служио Литургију Пређеосвећених дарова у манастиру Светог архангела Гаврила у Земуну: Пост је свака врста уздржања (ФОТО/ВИДЕО)

"Царство Небеско које је већ почело и за које се ми спремамо да га у пуноћи примимо, а спремамо се трудом, покретом, подвигом навише и спремамо се постом, а пост је свака врста уздржања, свака врста удаљавања од греха и од зла, али не само удаљавања од греха и зла, него удаљаваља чак и од наше природе, превазилажења наше природе", рекао је Епископ Иларион у беседи, 15. марта 2023. године.

ТВ Храм

Његово Преосвештенство Епископ новобрдски г. Иларион, викарни Епископ Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија, служиo je у среду треће недеље Великог поста, 15. марта 2023. године Литургију Пређеосвећених дарова у манастиру Светог архангела Гаврила у Земуну.

Епископу Илариону саслуживало је свештенство и ђаконство Архиепископије београдско-карловачке, у молитвеном присуству верног народа Божијег.

У поучној беседи, Преосвећени Епископ је рекао да је благословен Бог наш који нам је открио путеве спасењa, заправо Он нам открива самога Себе као пут ка спасењу, Он нам открива Себе као земљи живих, Он нама откирва себе и као средство и као циљ. Он је онај којем се приноси, који прима и који се раздаје, који се ломи и раздељује а остаје увек Један и обедињује нас у преславној Тајни Спасења, сједињена створене природе, створенога света са нествореним Богом.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести