НЕДЕЉА, 12. 3. 2023 - 12:57

Извор: ТВ ХРАМ

Епископ Сава на Православном богословском факултету у Београду: Вера мора бити вера заједнице (ФОТО/ВИДЕО)

Вера није и никако не може бити индивидуална ствар, не може бити ствар која се тиче само мене и Бога, не можемо у својој вери искључити другог. Наша вера не постоји као самостална, не може се одржати. Вера мора бити вера заједнице, односно, другим речима, вера Цркве. Јер само када верујемо као што Црква верује, када је наша вера саобразна тој вери, онда можемо бити сигурни да смо на правом путу, рекао је Епископ Сава у литургијској беседи у капели Светог Јована Богослова, 12. марта 2023. године.

ПБФ

Са благословом Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија, Његово Преосвештенство Епископ марчански г. Сава служио је свету архијерејску Литургију у капели Светог Јована Богослова на Православном богословском факултету у Београду, у другу недељу Великог поста 12. марта 2023. године.

Епископу Сави саслуживало је свештенство и ђаконство Архиепископије београдско-карловачке, у молитвеном присуству професора и студената овог факултета, као и верног народа.

У поучној беседи, Преосвећени Епископ Сава је рекао да вера није и никако не може бити индивидуална ствар, не може бити ствар која се тиче само мене и Бога, не можемо у својој вери искључити другог. Наша вера не постоји као самостална, не може се одржати. Вера мора бити вера заједнице, односно, другим речима, вера Цркве. Јер само када верујемо као што Црква верује, када је наша вера саобразна тој вери, онда можемо бити сигурни да смо на правом путу, да исправно верујемо и да правилно исповедамо своју веру. То подразумева да веровати заједно са другима значи и молити се, не само за себе и своје спасење, него молити се и за другога.

ПБФ
ПБФ
ПБФ
ПБФ
ПБФ
ПБФ
ПБФ
ПБФ
ПБФ

Повезане вести

Вести