НЕДЕЉА, 12. 3. 2023 - 09:37

Извор: ТВ ХРАМ

Епископ Стефан у цркви Светог Симеона Мироточивог на Новом Београду: Причешћивање је најважније за нас (ФОТО/ВИДЕО)

Када се народ причешћује верујемо да тај народ све добро зна о својој вери. Оно што је најважније за нас јесте причешћивање, да се колико је могуће достојније причешћујемо, рекао је Епископ Стефан у литургијској беседи у цркви Светог Симеона Мироточивог, 12. марта 2023. године.

ТВ Храм

Његово Преосвештенство Епископ ремезијански г. Стефан, викарни Епископ Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија предстојао је на светом евхаристијском сабрању у цркви Светог Симеона Мироточивог на Новом Београду у другој недељи Великог поста, 12. марта 2023. године.

Епископу Стефану саслуживало је свештенство и ђаконство Архиепископије београдско-карловачке, у молитвеном присуству верног народа Божијег.

У току свете Литургије, Преосвећени Епископ рукоположио је ђакона Драгана Ђурића у чин презвитера.

У поучној беседи, говорећи о Светој Тајни Причешћа, Преосвећени Епископ је рекао да када се народ причешћује верујемо да тај народ све добро зна о својој вери. Оно што је најважније за нас јесте причешћивање, да се колико је могуће достојније причешћујемо. Увек, а поготово у Часном посту треба  да се исповедамо, да се научимо исповедати, да разумемо колико је важна Света Тајна Исповести. То је тајна у којој човек од грешника постаје свети и Божији угодник. Много је светитеља који су живели као ми, па су кроз свете тајне долазили до самих висина небеских и постајали свети.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести