СРЕДА, 8. 3. 2023 - 11:02

Извор: ТВ ХРАМ

Епископ Иларион служио Литургију Пређеосвећених дарова у цркви Лазарици: Вера покреће живот у човеку (ФОТО/ВИДЕО)

Света Четрдесетница симболички представља наш живот. Наш живот јесте тај ход кроз пустињу, од ропства кроз пустињу ка обећаној земљи. Ми који смо кренули тим путем кроз пустињу схватили смо да смо били робови све време, покренули смо се, ушли смо у ризик, у неизвесност, али са вером да ћемо стићи до земље у којој тече мед и млеко. Вера нас је покренула, вера је та која заправо покреће живот у човеку, рекао је Епископ Иларион у беседи, 08. марта 2023. године.

ТВ Храм

Његово Преосвештенство Епископ новобрдски г. Иларион, викарни Епископ Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија, служио је у среду друге недеље Великог поста, 08. марта 2023. године Литургију Пређеосвећених дарова у цркви Лазарици на Звездари.

Епископу Илариону саслуживали су презвитери и ђакони Архиепископије београдско-карловачке, у молитвеном присуству верног народа Божијег.

У поучној беседи, Преосвећени Епископ је рекао да света Четрдесетница симболички представља наш живот. Наш живот јесте тај ход кроз пустињу, од ропства кроз пустињу ка обећаној земљи. Ми који смо кренули тим путем кроз пустињу схватили смо да смо били робови све време, покренули смо се, ушли смо у ризик, у неизвесност, али са вером да ћемо стићи до земље у којој тече мед и млеко. Вера нас је покренула, вера је та која заправо покреће живот у човеку и зато се говори да ће од вере праведник да живи. Нека би нам свима Господ дао, да нам живот буде непрекидан покрет. Без обзира што идемо кроз пустињу, без обзира што осећамо притисак испразности света, али вером се долази до те понорнице, реке, која напаја пустињу из дубине, оне живе воде коју је Христос дао оној Самарјанки да пије.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести