ПЕТАК, 3. 3. 2023 - 11:08

Извор: ТВ ХРАМ

Литургија Пређеосвећених дарова у цркви Ружици – Епископ Алексеј: Опраштајмо једни другима свим срцем (ФОТО/ВИДЕО)

Ми смо склони томе сви, да бацамо кривицу на другог. Тешко подносимо да нас неко куди, да нас неко опомиње, а да нас хвали то радо слушамо. Ови су дани покајања, време када достојно треба да понесемо свој крст, када треба свим срцем да опраштамо, да опраштамо погрешке једни другима. Ако то будемо чинили лако ћемо и са радошћу дочекати Васкрсење Христово, рекао је Епископ Алексеј у беседи у цркви Ружици, 03. марта 2023. године.

ТВ Храм

Са благословом Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија, Његово Преосвештенство Епископ хвостански г. Алексеј служио је  Литургију Пређеосвећених дарова у петак прве седмице Великог поста, 03. марта 2023. године у цркви Ружици на Калемегдану.

Епископу Алексеју саслуживало је свештенство и ђаконство Архиепископије београдско-карловачке, у молитвеном присуству верног народа.

У надахнутој беседи, Преосвећени Епископ је рекао да смо се у ове дане Великог поста ми  ухватили у коштац са собом, а то је најтеже. Човек се много лакше ухвати у коштац са другим, са братом својим и њега лакше дави него себе. Велики пост нас упућује управо на то да се ми ухватимо у коштац са собом. Данас је овде читано како је Адам истеран из раја, како је Адам када је сагрешио и када је откривен бацио кривицу на Еву, а Ева на змију. Сви су бацали кривицу на другога. Ми смо склони томе сви, да бацамо кривицу на другог. Тешко подносимо да нас неко куди, да нас неко опомиње, а да нас хвали то радо слушамо. Ови су дани покајања, време када достојно треба да понесемо свој крст, када треба свим срцем да опраштамо, да опраштамо погрешке једни другима. Ако то будемо чинили лако ћемо и са радошћу дочекати Васкрсење Христово.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести