СРЕДА, 1. 3. 2023 - 09:35

Извор: ТВ ХРАМ

Литургија Пређеосвећених дарова у цркви Светог Димитрија на Новом Београду - Епископ Сава: Велики пост је период дубљег преиспитивања свога бића и свога односа са Господом (ФОТО)

Велики пост је период интензивнијег и дубљег преиспитивања свога бића и свога односа са Господом, период припрема за празник Васкрсења Христовог, период подвига и у том периоду интензивнијег подвига Црква нас позива да се причешћујемо, јер причешће Телом и Крвљу Христовом нам даје снагу, даје нам и подстрек, подржава нас у нашем подвигу. Наш подвиг нема смисла уколико није крунисан причешћем, рекао је Епископ Сава у беседи у цркви Светог Димитрија, 01, марта 2023. године.

ТВ Храм

Са благословом Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија, Његово Преосвештенство Епископ марчански г. Сава, служио је Литургију Пређеосвећених дарова у цркви Светог великомученика Димитрија на Новом Београду, у среду прве седмице Великог поста, 01. марта 2023. године.

Епископу Сави саслуживало је свештенство и ђаконство Архиепископије београдско-карловачке, у молитвеном присуству верног народа Божијег.

У поучној беседи, Преосвећени Епископ је рекао да с обзиром на то да је ово период покајања, онда се Литургије служе недељом и на велики празник као што су Благовести, али се остави агнец, свето причешће, Тело Христово да бисмо се и у току недеље причешћивали, јер је Велики пост период интензивнијег и дубљег преиспитивања свога бића и свога односа са Господом, период припрема за празник Васкрсења Христовог, период подвига и у том периоду интензивнијег подвига Црква нас позива да се причешћујемо, јер причешће Телом и Крвљу Христовом нам даје снагу, даје нам и подстрек, подржава нас у нашем подвигу. Наш подвиг нема смисла уколико није крунисан причешћем.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести