ПОНЕДЕЉАК, 13. 2. 2023 - 11:49

Извор: ТВ ХРАМ

Састанак Патријарха Порфирија и градоначелника Београда (ФОТО/ВИДЕО)

Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије састао се у понедељак, 13. фебруара 2023. године у Храму Светог Саве на Врачару са градоначелником Београда, г. Александром Шапићем.

ТВ Храм

Састанку је присуствовао и Његово Преосвештенство Епископ ремезијански г. Стефан, викарни Епископ Патријарха Порфирија.

Том приликом, Патријарх Порфирије и градоначелник Београда разговарали су о темама које чине живот у нашој престоници.

Градоначелник је представио Његовој Светости актуелне и будуће планове за напредак и развој нашег главног града.

У свом обраћању, Првојерарх Српске Православне Цркве између осталог је рекао да је захвалан градоначелнику што је одвојио време да разговарају о неколико важних тема везаних за нашу Цркву, за наш народ, за наше грађане овде у граду Београду. Данас смо се, између осталог договарали, и верујем договорили око уређења Светосавског платоа, трга испред Храма Светог Саве. Помињали смо и санацију Свете Петке на Калемегдану и цркве Ружице и још неколико пројеката који су за нас као Цркву важни овде у нашој престоници.

Свакако да полазећи од чињенице да је породица једна од најважнијих вредности сваке заједнице, ми смо веома обрадовани планираном манифестацијом која је посвећена породици у месецу мају и подразумева се да ћемо узети учешћа у тим манифестацијама, јер породица заиста као нуклеус сваке заједнице, као полигон у коме се изграђује дух заједнице је нешто што је брига Цркве не само данас, него одувек, нагласио је Патријарх српски.

Градоначелник Александар Шапић рекао је да је његова обавеза као градоначелника да има интензивну и добру сарадњу са Српском Православном Црквом, као најдуговечнијом институцијом у српском народу, и са Патријархом. Докле год будем био на овом месту Црква може да рачуна на свој град и на раширене руке у сваком виду сарадње – истакао је градоначелник Шапић, који је подсетио да је недавно на седници Скупштине града манифестација „Београдски дани породице” проглашена манифестацијом од посебног значаја за Град Београд, а мај – „Месецом породице”, с обзиром да је 15. мај Међународни дан породице.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести