ПЕТАК, 27. 1. 2023 - 16:44

Извор: Епархија врањска

Свечано прослављен празник Светог Саве у епархији врањској (ФОТО)

Овогодишњи дан успомене Светога Саве, првог српског архиепископа, свечано је прослављен у Православној епархији врањској. На навечерје празника, на празничном бденију у Саборном храму Свете и Животворне Тројице у Врању, началствовало је Његово Преосвештенство епископ хвостански г. Алексеј уз саслуживање свештенства саборног храма и присуство верног народа.

Епархија врањска

На Савиндан, 27. јануара 2023. године, Његово Преосвештенство Епископ хвостански г. Алексеј, викар Патријарха српског, началствовао je на Светом евхаристијском сабрању у Саборном храму Свете Тројице у Врању, уз саслуживање свештенослужитеља града Врања. 

После заамвоне молитве, Епископ хвостански Г. Алексеј је у присуству представника града на челу са градоначелником града Врања др Слободаном Миленковићем и његовим сарадницима, председником Скупштине града господином Дејаном Тричковићем, као и директорима основних и средњих школа, извршио чин благосиљања славских дарова и резања славског колача који су припремили чланови Одбора за организацију „Светосавске недеље – 2023. године“.

На крају Литургије, Његово Преосвештенство Епископ хвостански Г. Алексеј се пригодном беседом обратио верном народу.

Епархија врањска
Епархија врањска
Епархија врањска
Епархија врањска
Епархија врањска
Епархија врањска
Епархија врањска
Епархија врањска
Епархија врањска

Повезане вести

Вести