НЕДЕЉА, 22. 1. 2023 - 10:01

Извор: ТВ ХРАМ

Торжествено евхаристијско сабрање у цркви Светог апостола и јеванђелисте Луке у Крњачи - Епископ Нектарије: Покајање је једини пут спасења (ФОТО/ВИДЕО)

Господ не жели нико да се изгуби, него да наследи живот вечни. Стога, из овог Јеванђеља треба и ми да се поучимо, да без покајања који је једини пут спасења, нема Царства Небеског. Мењање начина нашег живота зависи колико ћемо и да ли ћемо се спасити. Када некога волимо, онда се мењамо да бисмо му угодили, да бисмо били са тим човеком. Тако исто и Христа волећи, ми ћемо да мењамо начин свога живота, рекао је Епископ Нектарије у литургијској беседи у цркви Светог апостола и јеванђелисте Луке у Крњачи, 22. јануара 2023. године.

ТВ Храм

У Тридесет другу недељу по Духовима, 22. јануара 2023. године, Његово Преосвештенство Епископ јегарски г. Нектарије, викар Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија, предстојао је светим евхаристијским сабрањем у цркви Светог апостола и јеванђелисте Луке у Крњачи.

Епископу Нектарију саслуживали су презвитери и ђакони Архиепископије београдско-карловачке, у молитвеном присуству верног народа Божијег.

Преосвећени Епископ Нектарије у поучној беседи је рекао да нам данас апостол и јеванђелист Матеј говори велику истину о проповеди Господа и Спаса нашег Исуса Христа. У светлости празника Богојављења, кога смо прославили пре два дана и још га прослављамо, особина тог празника јесте светлост. Као што каже у овом Јеванђељу, Господ је када су ухватили Светога Јована отишао у незнабожачке крајеве, у град Капернаум, који је био познат по много нација и много вероисповести. Народ који је седео у тами и сенци смрти, виде светлост велику. Господ доласком својим у овај свет донео је светлост сваком добронамерном човеку који жели да се спасе и дође до познања истине, као што говоримо свима када се крштавају – Господ не жели нико да се изгуби, него да наследи живот вечни. Стога, из овог Јеванђеља треба и ми да се поучимо, да без покајања који је једини пут спасења, нема Царства Небеског. Мењање начина нашег живота зависи колико ћемо и да ли ћемо се спасити. Када некога волимо, онда се мењамо да бисмо му угодили, да бисмо били са тим човеком. Тако исто и Христа волећи, ми ћемо да мењамо начин свога живота и то ће бити одговарајуће да прихватимо Царство Небеско.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести