ЧЕТВРТАК, 19. 1. 2023 - 12:18

Извор: ТВ ХРАМ

Епископ Нектарије у Саборној цркви у Београду: Угостимо Господа у својој души (ФОТО/ВИДЕО)

Благослов који нам се раздељује у цркви кроз свету тајну крштења и миропомазања јесте благодат спасења, јесте благодат која нас препорађа. Треба да се научимо да као прави домаћини угостимо Господа у душама својим и да почистимо срце своје од сваке злобе, преваре и лажи, рекао је Епископ Нектарије у литургијској беседи у Саборној цркви у Београду, 19. јануара 2023. године.

ТВ Храм

У Саборној цркви у Београду, Његово Преосвештенство Епископ јегарски г. Нектарије, викар Патријарха Порфирија, служио је свету архијерејску Литургију на празник Богојављења 19. јануара 2023. године.

Епископу Нектарију саслуживали су презвитери и ђакони Архиепископије београдско-карловачке, у молитвеном присуству верног народа Божијег.

На крају свете Литургије, Преосвећени Епископ је извршио чин Великог водоосвећења, покропивши потом сабране верне.

У поучној беседи, Епископ Нектарије је рекао да нас ова света тајна уводи да схватимо колико је велико крштење Господа Бога и Спаса нашег Исуса Христа пример свима нама. Благослов који нам се раздељује у цркви кроз свету тајну крштења и миропомазања јесте благодат спасења, јесте благодат која нас препорађа. Као што нам Апостол Павле у Посланици Ефесима говори да духа не жалостимо, тако и ми данас, треба да се научимо да као прави домаћини угостимо Господа у душама својим и да почистимо срце своје од сваке злобе, преваре и лажи и да угостимо Господа који се благодаћу Својом усељује у нас печатом дара Духа Светог којим смо сви крштени.  

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести