СУБОТА, 7. 1. 2023 - 12:25

Извор: ТВ ХРАМ

Евхаристијско сабрање у Храму Светог Саве - Епископ Стефан: Христос и Његово Рођење је наша вечност (ФОТО/ВИДЕО)

Када верујемо у истине да се Бог родио, да је Христос наш Спаситељ, смисао нашег живота, онда је Христос и Његово Рођење вечност наша, онда нема муке и искушења која могу да нас одведу од наше вере, од наше Цркве, од наше породице. Када васкрснемо са Христом, онда ћемо вечно живети са Њим, јер је Његово Рођење и Његово Васкрсење за вечност, рекао је Епископ Стефан у литургијској беседи у Храму Светог Саве на Врачару, 07. јануара 2023. године.

ТВ Храм

На празник Рождества Христовог, 07. јануара 2023. године, Његово Преосвештенство Епископ ремезијански г. Стефан началствовао је на светом евхаристијском сабрању у заветном спомен-храму Светог Саве на Врачару.

Епископу Стефану саслуживало је братство Храма Светoг Саве, у молитвеном присуству верног народа Божијег.

У поучној беседи Преосвећени Епископ је рекао да се данас Бог и Спаситељ наш родио. Када верујемо у ове истине, да се Бог родио, да је Христос наш Спаситељ, смисао нашег живота, онда је Христос и Његово Рођење вечност наша, онда нема муке и искушења која могу да нас одведу од наше вере, од наше Цркве, од наше породице. Не можемо пустити ништа да пропадне, јер све оно што је рођено треба заједно са Христом да васкрсне за живот вечни. Када тако живимо и верујемо, а знамо да се то догађа, да се и ноћас рођење Христово десило у историји, када то знамо, ми смо народ изабрани, ми смо народ Божији, свети народ који треба само да се радује, да молитвено колико је могуће у ове дане осети и приближи се Богу, да Богомладенац Христос израста у нашој души, у нашем срцу. Када васкрснемо са Христом, онда ћемо вечно живети са Њим, јер је Његово Рођење и Његово Васкрсење за вечност.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести