ЧЕТВРТАК, 29. 12. 2022 - 10:40

Извор: СПЦ

Патријарх Порфирије уручио стипендије ученицима и студентима из вишедетних породица

У среду, 28. децембра 2022. године, Престона дворана Патријаршијског двора у Београду је била у знаку осмеха и младости ученика и студената, стипендиста Задужбине Симе А. Игуманова.

ТВ Храм

На свечаности приређеној у част стипендиста и добротвора, господе Драгана и Милована Поповића, стипендије и пригодне дарове деци је уручио Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије, главни старатељ Задужбине Симе А. Игуманова.

„Радосни смо кад год долазе људи у Патријаршију, а посебно смо радосни кад долазе млади, деца која су вредна, која се труде, деца која дају добре резултате у школама, а још при том деца из многодетних породица“, поручио је присутнима патријарх Порфирије.

На Патријархове речи проткане радошћу због могућности да се помогне многодетним породицама, добротвор г. Милован Поповић је рекао шта је његовог оца Драгана и њега мотивисало да буду носиоци ове богоугодне помоћи: „Видевши да многе породице пролазе кроз тешке животне приче, осетили смо потребу да се укључимо у пројекат и помогнемо деци и њиховим породицама“.

Задужбина Симе Игуманова је 26. септембра 2022. године објавила конкурс за доделу тринаест годишњих стипендија. Право учешћа су имали су ученици и студенти из породица са четворо и више деце са подручја Републике Србије. У конкурсној комисији су били: проф. др Јован Радић, г. Милован Поповић и јереј Бранислав Јоцић. Комисија је утврдила да је од укупно седамдесет девет пристиглих молби, двадесет три не садрже комплетну документацију. Стипендије је добило тринаест ђака и студената из свих делова Србије. Износ годишње стипендије је 180.000,00 динара.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести