НЕДЕЉА, 25. 12. 2022 - 11:39

Извор: ТВ ХРАМ

Свети Спиридон Чудотворац литургијски прослављен у Трсту - Епископ Стефан: Љубав је најузвишенија врлина (ФОТО)

Његово Преосвештенство Епископ ремезијански г. Стефан, викар Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија, са благословом Преосвећеног Епископа аустријско-швајцарског г. Андреја предстојао је светим евхаристијским сабрањем на празник Светог Спиридона Чудотворца, Епископа тримитунтског, 25. децембра 2022. године, у храму посвећеном овом светитељу у Трсту.

ТВ Храм

У архипастирској беседи, Епископ Стефан је рекао да желимо свим људима света мир, благостање, благослов и многаја љета, а поготово када је велики празник, када овако диван храм слави свог светог заштитника, Светога Спиридона. Позвани смо сви да се причестимо, а онда када смо то учинили, онда више немамо потребе да проповедамо, јер све оно што треба људи да ураде јесте да дођу на свету тајну Литургије и да се причесте на њој. Данашње Јеванђеље нам је објаснило да су многи људи призвани – много је званих, али је мало призваних. Нас је Господ призвао да данас будемо овде, што не значи да се тиме гордимо и да мислимо да смо бољи од осталих, то значи да и остале треба да призовемо. И остали звани морају да буду призвани. Потрудимо се да нас догодине овде буде што више.

Преосвећени Епископ Стефан пренео је сабранима благослове нашег Свјатјејшег Патријарха и Владике Андреја и нагласио да је српски народ  изгубљен ако није са Богом. Такође, подсетио је све да је само љубав она света, највећа и најузвишенија врлина која када се дели никада не слаби, него јача и множи.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести