СРЕДА, 19. 10. 2022 - 13:32

Извор: СПЦ

Патријарх Порфирије примио амбасадора Индонезије (ФОТО)

Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије примио је 19. октобра 2022. године у Патријаршијском двору у Београду Његову Екселенцију Мохамеда Чандру, амбасадора Индонезије у Републици Србији.

СПЦ

Предстојатељ Српске Православне Цркве је изражавајући добрододшлицу представнику пријартељске државе истакао да су склад и сарадња у земљама које одлукује међуверска разноликост, као што је то случај са Србијом и Индонезијом, од великог значаја за општу атомсферу и стабилан развој таквих друштава.

Амбасадор Чандра је потсетио на међуверски дијалог између Србије и Индонезије који је у више наврата организован и у обе државе, који је донео благотворне плодове. Патријарх Порфирије је посебно истакао важност сарадње између Православног богословског факултета у Београду и Исламског универзитета у Џогџакарти, која је иницирана том приликом. Саговорници су се сагласили са потребом даљег продубљивања сарадње између држава, народа и верских заједница на свим нивоима с обзиром да Српска Православна Црква негује вишевековну традицију отвореног и искреног међуверског дијалога.

Његова Екселенција г. Чандру је захвалио на прилици да буде примљен од стране Патријарха српског и истакао да ће настојати да његова дипломатска мисија буде на корист свим грађанима обе државе.

Пријему је присуствовао Његово Преосвештенство Епископ марчански г. Сава, шеф Кабинета Патријарха српског.

СПЦ
СПЦ

Повезане вести

Вести