НЕДЕЉА, 25. 9. 2022 - 09:34

Извор: ТВ ХРАМ

Епископ Сава богослужио у цркви Светог Димитрија на Новом Београду: Љубимо Бога свим својим бићем, срцем, снагом и умом (ФОТО/ВИДЕО)

Највеће заповести које Господ поставља нама су љубав према Богу, љубити Бога свим својим бићем, и свим својим срцем, снагом и умом. Све што јесмо, све што имамо, сав свој живот положити у руке Његове. Господ каже: Љуби ближњега свога као самог себе. То је програм, суштина, начин живота свакога хришћанина , истакао је Епископ Сава у својој беседи у цркви Светог великомученика Димитрија на Новом Београду, 25. септембра 2022. године.

ТВ Храм

Са благословом Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија, Његово Преосвештенство Епископ марчански г. Сава, викар Патријарха српског, началствовао је на светом евхаристијском сабрању у Петнаесту недељу по Духовима, на Оданије Рођења Пресвете Богородице 25. септембра 2022. године, у цркви Светог великомученика Димитрија на Новом Београду.

Епископу Сави саслуживало је свештенство Архиепископије београдско-карловачке, у молитвеном присуству верног народа Божијег.

У поучној беседи, говорећи о прочитаном Јеванђељу, Епископ Сава је рекао да су највеће заповести које Господ поставља нама  – љубав према Богу, љубити Бога свим својим бићем, и свим својим срцем, снагом и умом. Све што јесмо, све што имамо, сав свој живот положити у руке Његове. Господ каже: Љуби ближњега свога као самог себе. То је програм, суштина, начин живота свакога хришћанина и он није једноставан и није лак. То јесте подвиг, јесте жртва, јесте распеће за другога. Љубав је увек узајамна и само тада има пуноћу и смисао. Када волимо Господа онако како нам је заповедио Христос, не остајемо без одговора. И род људски је то добро упознао и Свети Апостол и Јеванђелист Јован изразио речима- да Бог толико заволе свет, да је чак и Сина Свог дао, да свако ко верује у Њега не погине, него да има Живот Вечни.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
 
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести