НЕДЕЉА, 11. 9. 2022 - 10:00

Извор: ТВ ХРАМ

Епископ Сава богослужио у цркви Светог Димитрија на Новом Београду: Своју веру треба сведочити својим животом (ФОТО/ВИДЕО)

У Тринаесту недељу по Духовима, на празник Усековања главе Светог Јована Крститеља, 11. септембра 2022. године, Његово Преосвештенство Епископ марчански г. Сава, викар Патријарха српског, предстојао је светим евхаристијским сабрањем у цркви Светог Великомученика Димитрија на Новом Београду.

ТВ Храм

Епископу Сави саслуживало је свештенство Архиепископије београдско-карловачке.

У својој надахнутој беседи, Епископ Сава је рекао да је основа и срж проповедања Светог Јована Крститеља покајање, покајање за Живот Вечни, за преумљење, за живот у истини. И није Свети Јован само говорио него је и живео, живео је то што говори, због тога је назван највећим који је од жене рођен. Својим животом је потврђивао своје речи. Његов живот је био скроман, живео је 30 година у пустињи, хранио се дивљим биљем и медом који је могао тамо да нађе, и ходао одевен у једну једноставну хаљину од камиље длаке, али је био неустрашиви борац за истину и за тајну покајања и спасења.

Сведочити истину као што је сведочио Свети Јован Крститељ да често ту истину морамо посведочити својим животом, јер ако је не сведочимо животом и примером онда стаје празна реч, остаје као звоно које звечи, али нема никаквог опипљивог трага. Јован је показао да је својим животом потребно посведочити веру. Своју веру треба посведочити и својим животом, не само речима. Није довољно рећи: Ја сам хришћанин, него живети по Јеванђељу. Такав живот кроз историју и садашњост је потребно водити јер смо притиснути са многих страна многих искушењима. Против тога се можемо борити једино исправним животом испуњавајући заповест Божију која каже: Волите све и молите се за све па чак и за непријатеље своје.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести