НЕДЕЉА, 28. 8. 2022 - 13:28

Извор: ТВ ХРАМ

Епископ Стефан богослужио у цркви Успења Пресвете Богородице у Јајцу: Дух Свети нас чини светим Божијим људима (ФОТО)

Данашњи празник посвећен је најузвишенијој рођеној од човека и људи, Марији, која је примила у своје тело Спаситеља који је страдао на земљи, али после васкрсао и вазнео се на небеса и послао Духа Светога међу нас и тај Дух Свети нас чини светим Божијим људима, чини нас људима, чини нас изабраним народом, рекао је Епископ Стефан у својој беседи, у недељу 28. августа 2022. године.

ТВ Храм

На празник Успенија Пресвете Богородице, 28. августа 2022. године, са благословом Његовог Преосвештенства Епископа бихаћко-петровачког г. Сергија, Његово Преосвештенство Епископ ремезијански г. Стефан началствовао је на светом евхаристијском сабрању у цркви Успења Пресвете Богородице у Јајцу у Епархији бихаћко-петровачкој.

Епископу Стефану саслуживало је свештенство Епархије бихаћко-петровачке, у молитвеном присуству верног народа Божијег.

На крају светог евхаристијског сабрања, Епископ Стефан је поводом храмовне славе осветио славске дарове.

У својој надахнутој беседи, Епископ Стефан је рекао да је данашњи празник посвећен најузвишенијој рођеној од човека и људи, Марији, која је примила у своје тело Спаситеља који је страдао на земљи, али после васкрсао и вазнео се на небеса и послао Духа Светога међу нас и тај Дух Свети нас чини светим Божијим људима, чини нас људима, чини нас изабраним народом. И онда када нисмо као народ на правом путу Божијем, онда страдамо, зато што нас је Бог створио за нешто веће, за нешто узвишеније.

У овом месту које је почело да васкрсава, почела је да васкрсава ова црква, ја верујем да ће нас Бог погледати, да ће поново у нашим породицама да ваксрсава све оно боље. Ми верујемо у добро на земљи. Имали смо велика страдања, расути смо по свету, али када срећемо једни друге по свету, чинимо нека добра дела, види се да смо Божији људи, из Божијег краја. Бог ће нам увек помоћи ако верујемо у Њега и ако се ослањамо на Њега и ако верујемо да смо са Богом много јачи и много бољи људи, нагласио је Преосвећени Епископ.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести