НЕДЕЉА, 21. 8. 2022 - 11:15

Извор: ТВ ХРАМ

Епископ Сава богослужио у Храму Светог Саве: Милосрђе и љубав према ближњима су стубови на којима почива наша вера (ФОТО/ВИДЕО)

Израз вере јесте молитва, а пост и остали подвизи као што су милосрђе, љубав према ближњима јесу стубови на којима почива наша вера, јесу крила која нас заједно са вером узносе у Царство Небеско пред лице Божије, међу све свете, истакао је Епископ Сава у својој беседи, у недељу 21. августа 2022. године.

ТВ Храм

У Десету недељу по Духовима, на дан када молитвено прослављамо Преподобног Зосима и Јакова туманског, 21. августа 2022. године, Његово Преосвештенство Епископ марчански г. Сава началствовао је светим евхаристијским сабрањем у заветном спомен-храму Светог Саве на Врачару.

Епископу Сави саслуживало је свештенство и ђакони храма, у молитвеном присуству многобројног верног народа.

У архипастирској беседи, говорећи о светој Литургији, Епископ Сава је рекао да треба да имамо вере макар и као зрно горушичино,  зрно горушичино је једно од најмањих семења које постоји у биљном свету, али из кога израсте велико и огромно дрво. Нека би дао Господ да наша вера буде таква, тако мала, али да из ње израсту велики плодови. Вера је основ, темељ живота хришћанскога. Без вере у васкрслога Христа Господа, не можемо бити прави и истински хришћани, не можемо бити уопште хришћани.

Плод вере, вере у Господа и вере православне јесте молитва Господу. Израз вере јесте молитва, а пост и остали подвизи као што су милосрђе, љубав према ближњима јесу стубови на којима почива наша вера, јесу крила која нас заједно са вером узносе у Царство Небеско пред лице Божије, међу све свете, истакао је Преосвећени Епископ.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести