НЕДЕЉА, 14. 8. 2022 - 12:45

Извор: ТВ ХРАМ

Патријарх Порфирије у манастиру Савина (ФОТО)

На празник Светих мученика Макавеја, 14. августа 2022. године, Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије молитвено је присуствовао светој Литургији у манастиру Савина посвећеном Успењу Пресвете Богородице у Херцег Новом.

ТВ Храм

Светом Литургијом началствовао је игуман манастира Савина, јеромонах Макарије уз саслужење свештенства Митрополије црногорско-приморске.

Поред многобројног верног народа, светој Литургији присуствовао је и др Владимир Рогановић, директор Управе за сарадњу са црквама и верским заједницама.

На крају свете Литургије, речима добродошлице обратио се игуман Макарије. После светог евхаристијског сабрања, Патријарх Порфирије уживао је у гостољубљу братства манастира Савине, а потом је Његова Светост обишао манастирску ризницу.

* * *

Долазак Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија у Херцег Нови, поводом 640 година града, одложен је због званичне тродневне жалости и саосећања са ожалошћенима, поводом трагичног догађаја на Цетињу. Ова благословена посета Првојерарха наше помесне Цркве одлаже се за 29. и 30. август, а о детаљима јавност ће бити благовремено обавештена.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести