ЧЕТВРТАК, 4. 8. 2022 - 11:41

Извор: ТВ ХРАМ

Епископ Јустин богослужио у цркви Свете Марије Магдалине у Белом Потоку: Треба да се молимо једни за друге смирено и са љубављу (ФОТО/ВИДЕО)

Да будемо, браћо и сестре, духовна аристократија у свему, како мислимо, како говоримо, како се одевамо, како васпитавамо своју децу, како поштујемо своју историју и традицију, веру православну, како поштујемо Патријарха свога, свештеника свога, да ли се молимо за њих или их осуђујемо, критикујемо и налазимо им мане. Треба у ствари да се смирено и са љубављу, благога срца и благе нарави молимо једни за друге, рекао је Епископ Јустин у својој беседи, у четвртак 04. августа 2022. године.

ТВ Храм

На празник Свете Марије Магдалине, 04. августа 2022. године, Његово Преосвештенство Епископ хвостански и изабрани Епископ западноевропски г. Јустин, служиo је свету архијерејску Литургију у цркви посвећеној данашњем празнику у Белом Потоку.

Епископу Јустину саслуживало је свештенство овог храма, у молитвеном присуству многобројног верног народа.

На крају свете Литургије извршен је литијски опход око храма, а затим је Епископ Јустин освештао славске дарове и преломио славски колач.

На почетку своје беседе, Епископ Јустин поздравио је присутне поздравом - Христос васкрсе и рекао да је управо ових вести, најрадоснијих и спасоносних била благовесница Света равноапостолна Марија Магдалина. И то је најважнији догађај, догађај без којега наша вера, наш живот и наше постојање не би имали апсолутно никаквог смисла.

Господ хоће од нас да будемо храбри, неустрашиви, јер то је управо потврда наше вере и наше љубави према Христу. А то је једино потребно у нашем животу, верујте, да заволимо Христа, онда ће све што нам се у овом животу деси имати свој смисао. И сва патња и сав бесмисао који осећамо и сва мука и искушења, па на крају крајева и сама смрт добиће свој смисао у Христу, јер Он је тај који је на крсту висио и многе збунио, али је ипак после три дана васкрсао и показао да је Бог који даје живот и постојање и овде и у вечности, рекао је Епископ Јустин.

Епископ Јустин нагласио је да Господ хоће хришћане ствараоце, Господ хоће храбре хришћане који су неустрашиви у својој вери, који су врући у својој вери како се каже у Откровењу Јовановом - Или си врућ, или си хладан, ако си млак, избљуваћу га из уста својих. Господ хоће да будемо људи који кроз свој живот, кроз своју веру, кроз храброст, кроз доброту, благост срца, обзир према другима показујемо ко смо и кога сведочимо, а то је Христос.

Да будемо, браћо и сестре, духовна аристократија у свему, како мислимо, како говоримо, како се одевамо, како васпитавамо своју децу, како поштујемо своју историју и традицију, веру православну, како поштујемо Патријарха свога, свештеника свога, да ли се молимо за њих или их осуђујемо, критикујемо и налазимо им мане. Треба у ствари да се смирено и са љубављу, благога срца и благе нарави молимо једни за друге и за Патријарха нашег који најтеже бреме носи од свих нас. И за свештенике, и за нас епископе, истакао је Преосвећени Епископ.

Након светог евхаристијског сабрања, Епископ Јустин благословио је све присутне.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести