НЕДЕЉА, 31. 7. 2022 - 10:16

Аутор: Горан Миловановић

Епископ Јустин богослужио у цркви Светог Трифуна у Малом Мокром Лугу: Живимо живот отворених очију (ФОТО/ВИДЕО)

Живимо живот отворених очију и радујмо се животу, јер то је оно што је Господ донео у овај свет и то је оно што сви Свети оци понављају, а сумира један велики православни теолог који каже - Живот није нешто што ће настати после овог привременог живота, живот је вечно постојање у радости већ овде и сада, истакао је Епископ Јустин у својој беседи, у недељу 31. јула 2022. године.

ТВ Храм

Са благословом Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија, Његово Преосвештенство Епископ хвостански и изабрани Епископ западноевропски г. Јустин началствовао је на светој архијерејској Литургији у цркви Светог мученика Трифуна у Малом Мокром Лугу, у недељу Светих Отаца првих шест Васељенских Сабора, 31. јула 2022. године.

Епископу Јустину саслуживало је братство овог храма, у молитвеном присуству многобројног верног народа.

У својој надахнутој беседи, Епископ Јустин је говорио о прочитаном делу из Јеванђеља и рекао да смо ми хришћани позвани да живимо живот отворених очију, да живимо живот прихватајући га и радујући му се и управо то Господ чини и показује када враћа вид овој двојици слепих људи, који су због свог хендикепа били не само већ довољно кажњени, већ и одбачени од друштва сиромашни, презрени и у сваком смислу угрожени. Господ долази и враћа им вид и на тај начин враћа им живот јер отклања све последице које су биле присутне у њиховом животу, које су биле последица њиховог слепила.

Живимо живот отворених очију и радујмо се животу, јер то је оно што је Господ донео у овај свет и то је оно што сви Свети оци понављају, а сумира један велики православни теолог који каже - Живот није нешто што ће настати после овог привременог живота, живот је вечно постојање у радости већ овде и сада. Дакле, већ и овде и сада ми смо позвани да заживимо тај живот вечни, а то ћемо моћи ако веру спојимо са својим животом. Ако ми не схватимо да је живот вечна радост и у вери, у трпљењу у Христа распетог и васкрслог, ако то не схватимо овде и сада у овом животу, онда ће нам и живот вечни бити мука, истакао је Епископ Јустин.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести