НЕДЕЉА, 24. 7. 2022 - 09:49

Аутор: Горан Миловановић

Епископ Сава богослужио у цркви Светог Василија Острошког на Бежанијској коси: Христос исцељује целокупног човека (ФОТО/ВИДЕО)

Чудо исцељења које добијамо у Цркви, пре свега од самога Господа Исуса Христа, али и кроз Његове светитеље, јесте дводимензионално - оно обавезно исцељује човека не само телесно, него и духовно. Због тога Христос исцељује читавога човека, не само један његов део, рекао је Епископ Сава у својој беседи, у недељу 24. јула 2022. године.

ТВ Храм

Са благословом Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија, Његово Преосвештенство Епископ марчански г. Сава, викар Патријарха српског, служио је свету архијерејску Литургију у цркви Светог Василија Острошког на Бежанијској коси, у недељу, 24. јула 2022. године.

Епископу Сави саслуживало је свештенство овог храма.

У својој поучној беседи, Епископ Сава је рекао да чудо исцељења које добијамо у Цркви, пре свега од самога Господа Исуса Христа, али и кроз Његове светитеље, јесте дводимензионално - оно обавезно исцељује човека не само телесно, него и духовно. Због тога Христос исцељује читавога човека, не само један његов део. Као што је Господ створио човека на почетку света, тако и када има потребу за исецељењем, исцељује и његово тело и његову душу, јер би исецељење само тела било привремено  и оно би трајало до смрти. Духовно исцељење је исцељење за вечност и та душа после преласка из овог живота, у онај вечни живот наставља да се наслађује присуством Божијим и заједницом са Богом.

Да би неко био исцељен, потребна је вера. И то смо много пута видели у Јеванђељу. Не само вера онога који је болестан, јер вера нас хришћана није индивидуална ствар, није ствар између мене и Бога, него је вера хришћана вера заједнице. Дакле, не спасавам се ја зато што верујем у Бога, него зато што сам члан Цркве која и зато што се са целом Црквом молим Господу, нагласио је Епископ Сава.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести