НЕДЕЉА, 24. 7. 2022 - 09:46

Аутор: Горан Миловановић

Торжествено сабрање у Марковој цркви у Београду – Епископ Јустин: Господ Исус Христос је Победитељ смрти (ФОТО/ВИДЕО)

Наш Бог се зове Господ Исус Христос Победитељ смрти и Дародавац живота и Он је наш смисао и у истио време и слобода и пуноћа и радост и одговор на све недоумице. Он је дошао у овај свет да нас спасе од смрти и да нам дарује живот овде и сада, са Њим живот има смисао у Његовом Јеванђељу јер такав живот нема крај и једини крај јесте бескрај и живот вечни који је Бог наменио свима онима који верују у Њега, рекао је Епископ Јустин у својој литургијској беседи у Марковој цркви у Београду у шесту недељу по Духовима, 24. јула 2022. године.

ТВ Храм

У шесту недељу по Духовима, 24. јула 2022. године, Његово Преосвештенство Епископ хвостански и изабрани Епископ западноевропски г. Јустин началаствовао је на светом евхаристијском сабрању у цркви Светог Марка на Ташмајдану.

Преосвећеном Епископу Јустину саслуживао је Његово Преосвештенство Епископ топлички и изабрани Епископ шабачки г. Јеротеј, Архимандрит Нектарије, изабрани Епископ јегарски, Архимандрит Нектарије, секретар Светог Архијерејског Синода, као и свештенство Архиепископије београдско-карловачке.

У својој надахнутој беседи, Епископ Јустин је нагласио да је истина оно што нам открива данашње Свето Јеванђеље и оно што већ два миленијума сведочи једна Света Саборна и Апостолска Црква а то је да наш Бог није желео да успостави између Њега и човека неку лествицу по којој Он у тежак подвиг и муку до нашег творца него наш Бог је Онај који силази у овај свет приближава се човеку са намером не да му дели савете и упутства о животу већ да Он сам подели живот са човеком и не саможивот него и смрт.

Тај наш Бог се зове Господ Исус Христос Победитељ смрти и Дародавац живота и Он је наш смисао и у истио време и слобода и пуноћа и радост и одговор на све недоумице. Он је дошао у овај свет да нас спасе од смрти и да нам дарује живот овде и сада, са Њим живот имао смисао у Његовом Јеванђељу јер такав живот нема крај и једини крај јесте бескрај  и живот вечни који је Бог наменио свима онима који верују у Њега. Кроз свету Литургију ми исповедамо господа Исуса Христа причешћујући се Њиме, постајући део те заједнице кроз коју и у којој сва искушења успешније се исцељују, истакао је Епископ Јустин.

ТВ Храм
ТВ Храм
 
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести