ЧЕТВРТАК, 14. 7. 2022 - 10:10

Аутор: Горан Миловановић

Епископ Јустин богослужио у капели Клиничког центра: Угледајмо се на Свете лекаре Козму и Дамјана (ФОТО/ВИДЕО)

Тамо где медицина достигне свој лимит и границу, почиње вера, почиње да делује и да лечи Онај велики лекар и врховни лекар душа и тела наших који је невидљив, а убедљив за онога који има очи да види и срце да поверује, рекао је Епископ Јустин у својој беседи у капели Клиничког центра Србије, 14. јула 2022. године.

ТВ Храм

Са благословом Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија, Његово Преосвештенство Епископ хвостански и изабрани Епископ западноевропски г. Јустин, служио је свету архијерејску Литургију у капели Клиничког центра Србије, на празник Светих мученика и бесребреника Козме и Дамјана, 14. јула 2022. године.

Епископу Јустину саслуживало је свештенство и ђакони Архиепископије београдско-карловачке, у молитвеном присуству многобројног верног народа.

Епископ Јустин се сабранима обратио архипастирском беседом у којој је рекао да је сусрет са Богом  необичан зато што је Бог другачији, другачије природе, туђ овоме свету, логици и законима његовим. И управо ова Црква на овом месту, окружена болницама у којима се као вредне пчеле неуморно труде лекари и друго медицинско особље да несебично помогне својим ближњима, да пруже утеху, да олакшају бол, патњу и страдање и због тога је био у праву један савременик, грчки Свети Старац Порфирије када је лекаре и медицинско особље називао наши анђели. 

И управо смисао ове цркве усред ових клиника и болница у којима се људи труде да пруже најбоље што је могуће својим ближњима који страдају од болести и да примене последња достигнућа медицине, ипак ово место на ком се ми налазимо има другачији смисао, а то је да у нама изазове осећај другачије логике, другачије стварности, осећај новине живота, вере у оно о чему се надамо и откривење новога живота у Христу. Јер тамо где медицина достигне свој лимит и границу, почиње вера, почиње да делује и да лечи Онај велики лекар и врховни лекар душа и тела наших који је невидљив, а убедљив за онога који има очи да види и срце да поверује, нагласио је Епископ Јустин.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести