ЧЕТВРТАК, 14. 7. 2022 - 09:41

Аутор: Горан Миловановић

Епископ Стефан богослужио у капели КБЦ "Др Драгиша Мишовић": Нека се из овог места рађа свако исцељење (ФОТО)

Светитељи нас окупљају и чине чуда тамо где ми мислимо да се не могу чуда чинити. Разна чуда постоје, а највеће је да смо заједно окупљени у ово време, ми смо данас овде и помолили смо се Господу да нас светитељи чувају и воде. Да нас воде правим путем, оним путем који води у Живот Вечни и Царство Небеско., рекао је Епископ Стефан у капели Клиничко-болничког центра Др Драгиша Мишовић, 14. јула 2022. године.

ТВ Храм

На празник Светих мученика и бесребреника Козме и Дамјана, 14. јула 2022. године, Његово Преосвештенство Епископ ремезијански г. Стефан, викар Патријарха српског, началствовао је на светом евхаристијском сабрању у капели посвећеној данашњем празнику у Клиничко-болничком центру Др Драгиша Мишовић.

У својој надахнутој беседи, Епископ Стефан говорио је о Светим Козми и Дамјану и рекао да су они два велика човека, бесребреника и чудотворца. Колико су они велики и моћни говори да су нас они окупили данас са свих страна. Једном речју, светитељи нас окупљају и чине чуда тамо где ми мислимо да се не могу чуда чинити. Разна чуда постоје, а највеће је да смо заједно окупљени у ово време, ми смо данас овде и помолили смо се Господу да нас светитељи чувају и воде. Да нас воде правим путем, оним путем који води у Живот Вечни и  Царство Небеско. Или како каже Његош - Оним путем где неће бити узалудно уписана имена у књизи живих. Нека се из овог места рађа свако исцељење и свако оздрављење.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести