НЕДЕЉА, 10. 7. 2022 - 10:26

Аутор: Горан Миловановић

Епископ Сава богослужио у цркви Светог Симеона Мироточивог: Смирење је сигурност да ће наша молитва бити услишена (ФОТО/ВИДЕО)

Смирење, када се молимо, садржано је у оној молитви коју изговарамо: Да, Господе, молимо ти се за то и то, али нека у свему буде воља Твоја, не како ја хоћу, него како Ти знаш да је најбоље ради мог спасења. Смирење које прати веру јесте сигурност да ће наша молитва бити испуњена и услишена, да ће нас Господ прихватити у Своју заједницу и да ћемо моћи у вечности бити заједно са Њим, рекао је Епископ Сава у храму Светог Симеона Мироточивог на Новом Београду, 10. јула 2022. године.

ТВ Храм

Са благословом Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија, Његово Преосвештенство Епископ марчански г. Сава, викар Његове Светости, служиo je свету архијерејску Литургију, у четврту недељу по Духовима, 10. јула 2022. године, у цркви Светог Симеона Мироточивог на Новом Београду. Епископу Сави саслуживао је Архимандрит Данило, директор Патријаршијске управне канцеларије, свештенство овог храма, а у молитвеном присуству верног народа Божијег.

У својој поучној беседи Епископ Сава је рекао да вера јесте основ нашег живота, и ако је имамо колико зрно горушичино, како Господ каже, онда можемо горе премештати и можемо бивати исцељени и молити Бога за исцељење. Уз веру је неопходно да имамо и смирење. Смирење које нам говори да не очекујемо да је Господ дужан да испуни сваки наш захтев, сваку нашу молитву и свако наше мољење. Ако живимо и слушамо реч Господњу, живимо по њој и исуњавамо је, тада испуњавамо вољу Божију, тада показујемо смирење.

Смирење, када се молимо, садржано је у оној молитви коју изговарамо: Да, Господе, молимо ти се за то и то, али нека у свему буде воља Твоја, не како ја хоћу, него како Ти знаш да је најбоље ради мог спасења. Смирење које прати веру јесте сигурност да ће наша молитва бити испуњена и услишена, да ће нас Господ прихватити у Своју заједницу и да ћемо моћи у вечности бити заједно са Њим, истакао је Епископ Сава.

ТВ Храм

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести