УТОРАК, 28. 6. 2022 - 14:13

Аутор: Горан Миловановић

Епископ Јеротеј богослужио у цркви Светог кнеза Лазара у Земун пољу: Слободу носимо унутар себе (ФОТО/ВИДЕО)

Кад је човек изнутра слободан, он може да буде у ропству, опет је слободан. И наш народ је носио то у својој души, у својим срцима и покушавао је с времена на време да се ослободи. И дизали смо устанке и ти устанци су били у крви гушени, али ми смо опет чекали зато што смо слободу носили унутар себе, у својим срцима, рекао је Епископ Јеротеј на Видовдан, 28. јуна 2022. године у цркви Светог великомученика кнеза Лазара у Земун пољу.

ТВ Храм

На празник Светог Великомученика кнеза Лазара и свих Светих мученика српских, 28. јуна 2022. године, Његово Преосвештенство Епископ топлички и изабрани Епископ шабачки г. Јеротеј началствовао је на светом евхаристијском сабрању у цркви посвећеној данашњем празнику у Земун Пољу.

У својој надахнутој беседи, Епископ Јеротеј је говорећи о Косовској бици и историјским догађајима који су јој претходили рекао да не можете неког да поробите, уколико га нисте изнутра поробили. А кад је човек изнутра слободан, он може да буде у ропству, опет је слободан. И наш народ је носио то у својој души, у својим срцима и покушавао је с времена на време да се ослободи и у оном физичком смислу и као народ и као држава. И дизали смо устанке и ти устанци су били  у крви гушени, али ми смо опет чекали зато што смо слободу носили унутар себе, у својим срцима. И коначно је дошао тај дан када смо ми као народ добили своју слободу и после готово пет векова обновили смо и своју државу, и ето хвала Богу ми данас живимо у слободи. Та слобода у којој ми живимо плаћена је крвљу, плаћена је жртвом наших предака и ми треба да будемо свесни тога. 

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести